Na opuštěnou Kyselku vyrazili zloději kovů, uvázli na střeše

Kyselka (Karlovarsko) – Nebezpečnou akrobacií se pokoušeli zbavit policistů čtyři zloději, kteří přišli krást kovy do prázdného areálu bývalých lázní Kyselka. Nakonec vylezli na střechu opuštěné budovy. Tam ale zjistili, že dolů už se nedostanou. Nakonec pro ně přijeli hasiči s žebříkem, na zemi si je už převzala policie.

Čtveřice mužů ve věku 20 až 28 let přišla podle policistů krást hliníkové plechy a odlitky. Přistihla je ale hlídka, před kterou se zloději dali na útěk. Vylezli na střechu jedné z opuštěných budov. Nahoře však zjistili, že dolů už slézt nedokážou a zeje před nimi čtyřmetrová propast. „Nemohli slézt, a proto byli na místo povoláni hasiči, kteří muže ze střechy sundali,“ uvedl policejní mluvčí Pavel Valenta.

Podle mluvčího krajských hasičů Martina Kasala nemuseli hasiči pro záchranu mužů použít lezeckou techniku, v budově lázní přistavili žebříky a muži po nich za asistence hasičů ze zhruba čtyřmetrové výšky slezli. Dole si všechny převzala hlídka policie.

Areál bývalých lázní Kyselka chátrá od 90. let. V dobrém stavu nebyl už dříve, když se původní lázně přeměnily nejprve v ubytovnu uprchlíků z Řecka sužovaného občanskou válkou, později v dětskou ozdravovnu. Protože je areál opuštěný, je lákavým cílem pro zloděje.