D1 u Brna ráno zastavila nehoda, kolona se rozjela až odpoledne

Brno – Dálnice D1 na 173. kilometru ve směru na Prahu už je plně průjezdná. Od rána na místě ležel havarovaný kamion, dálnice byla během ranní špičky uzavřena. Většinu dopoledne byl otevřen jeden pruh, potom se nakrátko uzavřela ještě podruhé. Až před třetí hodinou byly následky nehody zcela uklizeny a kolona, která se před uzavírkou postupně vytvářela, se mohla nadobro rozjet.

Nehoda se stala v půl páté ráno a uzavřela dálnici na tři hodiny, vážně proto postihla pondělní ranní dopravní špičku. Na 173. kilometru u Domašova havaroval kamion, který se převrátil na bok. Jeho řidič utrpěl těžké zranění. Nákladní vůz narazil také do dodávky, která ho předjížděla. „Začal jsem ho předjíždět. Řidič náklaďáku to strhl – asi dostal mikrospánek. Sjel na pravou krajnici, odkud ho to vyhodilo a převrátilo. Mě zachytil návěs, který mě odhodil do svodidel,“ popsal průběh nehody řidič dodávky.

Úplná uzavírka trvala přibližně do půl osmé, policie zatím odkláněla auta na 178. kilometru na souběžné silnice. „Nehoda způsobila vážné komplikace v dopravě, zejména v tuto hodinu je dálnice D1 velmi frekventovaná,“ poznamenala ráno policejní mluvčí Andrea Strková. Před osmou hodinou bylo možné otevřít alespoň jeden jízdní pruh.

Kamion však stále ležel na vozovce a pracovníci odtahové služby překládali náklad mražených potravin. Následně dálnici ve dvě hodiny opět uzavřeli a asi 40 minut potom havarovaný vůz vyprošťovali a odváželi. Následně teprve bylo možné dálnici zcela otevřít.

Reportáž Zuzany Neuvirtové (zdroj: ČT24)