Muž, obviněný z vraždy, vinu odmítl

Hradec Králové – Obvinění z vraždy seniorky z Moravan odmítl obviněný Jiří Mlíka na začátku soudního jednání. Podle policistů a státního zástupce ženu uškrtil a oloupil, když byl na vycházce z psychiatrické léčebny, kde absolvoval ochrannou sexuologickou léčbu. Obžalovaný muž je recidivista, nyní mu hrozí i výjimečný trest.

Podle obžaloby zazvonil Mlíka u dveří ženy, které namluvil, že jde zkontrolovat stav vodoměru. Požádal ji o natočení vody a začal ji škrtit. Následně ženě do úst nacpal hadr. Žena se udusila, zatímco muž z jejího bytu vzal peněženku s tisíci korunami a odjel vlakem do Pardubic a poté do psychiatrické léčebny na Litoměřicku.

Případem se nyní zabývá Krajský soud v Hradci Králové. Obžalovaný svoji vinu odmítl.

Mlíka byl už v roce 2003 odsouzený na 12 let vězení za pohlavní zneužití a pokus o vraždu nezletilé dívky ve Vysokém Mýtě. Z vězení byl podmínečně propuštěný loni v srpnu do ochranné sexuologické léčby v psychiatrické léčebně. Vraždu seniorky údajně spáchal v době, kdy měl takzvané sociální volno, které pacienti dostávají k vyřízení svých osobních záležitostí.