Na kolejích u Dobřichovic ležel mrtvý člověk, vlaky musely zastavit

Dobřichovice (u Prahy) – Nález mrtvého těla na železniční trati mezi Prahou a Dobřichovicemi zastavil ráno vlaky jezdící mezi Prahou a Berounem, resp. Plzní. K deváté hodině již byl provoz obnoven. Jak žena nalezená v pět hodin ráno zemřela, není známo, příčinu policie zjišťuje. Zřejmě jde o pohřešovanou seniorku, která trpěla Alzheimerovou nemocí. Policie ji hledala už ve středu večer.

Poté, co železničáři mrtvou ženu na kolejích u Dobřichovic směrem na Všenory nalezli, byl na trati omezen provoz. Rychlíků na Plzeň se uzavření jedné ze dvou kolejí příliš nedotklo, nabraly většinou zpoždění do deseti minut. Rychlíky na lince z Prahy přes Zdice do Českých Budějovic však už jely odklonem přes Rudnou a měly i půlhodinová zpoždění. Regionální linky Praha – Beroun se dotkla výluka vážně, část spojů byla zrušena.

Příčinu úmrtí nalezené ženy zjišťují policisté i Drážní inspekce. „Není zjištěno, zda toho člověka usmrtil vlak, nebo jsou tam jiné důvody úmrtí. Zjišťujeme i to, který vlak mohl toho člověka srazit,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Podle policejní mluvčí Štěpánky Zatloukalové je pravděpobonější, že žena skutečně zahynula po střetu s vlakem.

Policisté se domnívají, že mrtvá je devětašedesátiletá žena, která trpěla Alzheimerovou nemocí. „Ve středu jsme po ní do nočních hodin pátrali, ráno jsme chtěli pokračovat,“ uvedla mluvčí Zatloukalová. Totožnost mrtvé zatím určili podle oděvu, ještě ji musí potvrdit pitva.

Vážné komplikace se na pražsko-berounské trati, která vede údolím Berounky, vyskytly už podruhé za týden. V neděli byla zcela zastavena doprava kvůli poruchám trakčního vedení a dvěma požárům.