Praha vypíše nový tendr na svoz odpadů za 7,34 miliardy

Praha - Praha vypíše nový tendr na svoz komunálního odpadu, se záměrem souhlasilo dnes zastupitelstvo. Hodnota šestileté zakázky by měla být 7,34 miliardy korun. V současnosti svoz zajišťuje firma Pražské služby, Praha s ní tento týden prodloužila smlouvu do doby, než vybere nového dodavatele.

Praha nový tendr na svoz komunálního odpadu vypsala už loni. Hodnota desetileté zakázky měla být více než 13 miliard korun. Tendr ale provázely pochybnosti, nejnižší nabídka byla o více než tři miliardy vyšší. Proto bylo výběrové řízení zrušeno.

Další tendr měl být vypsán do poloviny letošního roku, to se ale nestalo. Praha argumentuje mimo jiné změnou zákona o veřejných zakázkách, která začala platit od dubna. Město nyní předpokládá, že nového dodavatele vybere do konce roku.

Praha zároveň usiluje o odkoupení menšinového podílu ve společnosti Pražské služby, který vlastní skupina Natland Group. Praha má ve společnosti necelých 77 procent akcií, po případném odkupu by kontrolovala téměř 96 procent akcií.

Vydáno pod