Tragická nehoda na čtyři hodiny zastavila dálnici D5

Tlustice - Plzeňská dálnice D5 ve směru na Prahu byla zhruba čtyři hodiny uzavřená kvůli vyšetřování a odklízení následků tragické nehody. Při srážce nákladního auta, osobního auta a dodávky dnes ráno na 36. kilometru u obce Tlustice na Berounsku zemřel jeden člověk. Nehoda si dále vyžádala také jedno těžké a dvě lehká zranění. Na silnici musel přistát vrtulník, který čtyři zraněné převezl do nemocnice. Provoz na dálnici je od 11:00 v obou směrech plynulý.

V osobním automobilu cestovala pětičlenná vietnamská rodina. Jeden z nich, dvaačtyřicetiletý spolujezdec na místě zemřel, jedno dítě bylo těžce zraněné, druhé lehce. Vůz byl při srážce kompletně zničen. „Hasiči zraněné vyprostili a předali je do péče záchranářů,“ uvedla mluvčí středočeských hasičů Lenka Kostková.

Nákladní auto hasičů před nehodou vyjíždělo od benzinové čerpací stanice a osobní auta do něj narazila zezadu. Příčiny havárie policisté vyšetřují. „Jeví se, že příčinou byla vysoká rychlost,“ podotkl David Bukovský, zástupce vedoucího dálniční policie.

  • Nehoda na dálnici D5 zdroj: ČT24
  • Nehoda na dálnici D5 zdroj: ČT24

Na místě se okamžitě po nehodě začaly tvořit několikakilometrové kolony, auta se znovu začala rozjíždět krátce před devátou hodinou ráno. Policisté odkláněli dopravu ve směru do metropole na 41. kilometru, řidiči místo nehody objížděli přes Cerhovice.