Uzavírku klíčového tahu na Broumovsku už pociťují okolní obce

Broumov - Řidiči, kteří se chystají na Broumovsko, se stejně jako místní musejí obrnit trpělivostí. O prázdninách totiž silničáři uzavřeli část úseku mezi Policí nad Metují a Broumovem a objížďky teď směřují po menších silnicích přes obce. Dopravní změny už vedly k několika dopravním nehodám a v obcích, přes které objížďka vede, se také výrazně zvýšil provoz. Nespokojení jsou proto i starostové a volají po častějších policejních kontrolách.

Starosta Hejtmánkovic odhaduje, že se kvůli objížďce provoz v obci zvýšil až pětinásobně. „Ve špičce tu jezdí tak 500 až 600 aut za hodinu,“ uvedl starosta Václav Harasevič. Situaci komplikuje skutečnost, že obec nemá chodníky. „Požádali jsme o pomoc i kolegy z cizinecké policie a další kolegy z jiných útvarů,“ uvedla Eva Prachařová, mluvčí Policie ČR, Náchod.

Cesta do Broumova se kvůli rekonstrukci místní klíčové silnice protáhne zhruba o osm kilometrů. Oprava je aktuálně největší dopravní stavbou v kraji. Silnice bude zcela uzavřena do konce srpna, další komplikace pak na řidiče čekají v příštím roce. „Rekonstrukce má dvě fáze, v příštím roce zde bude kompletní uzavírka od března do června,“ uvedl Jiří Hošna, mluvčí Královéhradeckého kraje. Veškeré práce za více než devadesát milionů korun by měly skončit příští rok na podzim.

Reportáž Přemysla Šrámka (zdroj: ČT24)