V Ústí padají lidem na hlavu autobusové zastávky

Ústí nad Labem - Cestující v Ústí nad Labem ohrožují nebezpečné autobusové zastávky. Jejich životnost po 40 letech končí. Město ale nemá peníze na opravy ani demolice. Zastávky tak můžou být v dezolátním stavu další měsíce a pravděpodobně i roky.

Patnáct zastávek, které jsou na tom nejhůř, stojí na sídlištích a byly postaveny podobnou technikou jako paneláky. Z masivní železobetonové konstrukce už odpadají celé kusy. Před půl rokem před zastávkami varoval i statik. „Byly označené v posudku jako zdraví nebezpečné, dokonce jako životu nebezpečné,“ upozorňuje opoziční zastupitelka města Ústí nad Labem Helena Kubcová (ODS). 

Město bude zastávky opravovat dle možností rozpočtu. Magistrát spravuje na 70 zastávek. Z těch, které jsou zničené, opravil zatím jednu. Strážníci tak zatím varují cestující pomocí výstražných pásek. Lidé je ale často strhávají a někde chybí úplně. 

Zbourání a stavba nové zastávky přijde kolem na 150 tisíc korun, oprava stávající zastávky vyjde dvakrát levněji. Aby magistrát ušetřil, řadu zastávek ve městě předal soukromé firmě.

Reportáž Petry Tachecí (zdroj: ČT24)