Největší pěstírna konopí překonána, policie našla větší

Pardubice - V malé obci na Pardubicku byla po policejní razii objevena pěstírna konopí. Zemědělský objekt s více než dvěma tisíci rostlinami je dosud největším nelegálním místem na výrobu marihuany. V letošním roce se jen ve východních Čechách jedná o čtvrtou objevenou pěstírnu, ve které rostlo konopí ve větším množství.

„Příslušníci Zásahové jednotky Královéhradeckého kraje do zemědělského objektu vnikli krátce před sobotní půlnocí. Spolu s našimi kriminalisty zadrželi osmatřicetiletého cizince. Při prohlídce bylo v objektu nalezeno 2 106 rostlin konopí setého a kompletní technické zázemí pro jeho outdoorové pěstování,“ uvedl policejní mluvčí Lukáš Maier.

Cizince policisté zadrželi. Od neděle ho trestně stíhají kvůli nedovolené výrobě a jinému nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Nyní se zjišťuje, zda je obviněný muž v ČR legálně. Hrozí mu trest odnětí svobody až na pět let.

V květnu policisté objevili do té doby největší pěstírnu konopí na Pardubicku v Cholticích, ve sklepech domu bylo 795 rostlin. V březnu pardubičtí policisté našli ve sklepních prostorách pod obchodem se smíšeným zbožím v centru Pardubic jinou pěstírnu marihuany. Bylo v ní kolem 240 rostlin konopí.