Muž z Třebíčska zřejmě zastřelil svou ženu a spáchal sebevraždu

Třebíč - Policie prověřuje okolnosti úmrtí dvou mladých manželů v obci Slavíkovice na Třebíčsku. Dvaatřicetiletý muž ráno kolem 06:00 zřejmě usmrtil střelnou zbraní svou o rok mladší manželku a pak spáchal sebevraždu. Podle Pavla Kubiše z krajského policejního ředitelství kriminalisté případ vyšetřují jako vraždu. Víc informací ale policie s ohledem na rodinu nebude poskytovat.

Střelnou zbraň policisté zajistili, Kubiš ale odmítl až do balistické expertizy upřesnit její druh. „Hlavně se soustřeďujeme na objasnění motivu spáchaného činu. Ve čtvrtek by měla být provedena soudní pitva těl obou zemřelých,“ dodal.

Pokud se podezření potvrdí, bude to letos na Vysočině třetí případ vraždy nebo pokusu o vraždu. V květnu se šestačtyřicetiletý muž z Lipnice nad Sázavou pokusil zavraždit svou o čtyři roky mladší manželku. Ze žárlivosti ji napadl kladivem. Jako dvojnásobnou vraždu vyšetřuje policie úmrtí dvou starších partnerů v Koněšíně na Třebíčsku. Těla byla nalezena v rodinném domě v obci v polovině června. Soudní pitva prokázala, že muž i jeho partnerka zemřeli na následky vícečetných bodnořezných poranění, která jim způsobil neznámý pachatel.