Ve dvou havarovaných autech se zranilo devět lidí

Rajhrad – Na rychlostní silnici R52 z Rajhradu na Brněnsku utrpělo devět lidí zranění poté, co se srazil mikrobus s nákladním automobilem a potom naboural do zdi skladu u silnice. V nákladní avii byli zraněni tři lidé, v mikrobusu šestičlenná posádka včetně těhotné ženy. Protože vozy skončily mimo vozovku, nemusela být silnice uzavřena a je ve směru na Brno průjezdná jedním jízdním pruhem.

Nehoda se stala odpoledne, na místě zasahovali hasiči, kteří pomocí hydraulického nářadí vyprostili těhotnou devatenáctiletou ženu, která uvázla v mikrobusu. Kromě ní utrpěli ve voze zranění další čtyři cestující a pětačtyřicetiletý řidič. Z avie, která se po nehodě převrátila na bok a rozbila se její kabina, vypadl čtyřiapadesátiletý řidič a dva spolujezdci ve věku 59 a 36 let. Lékaři všechny převezli do nemocnice.

Hasiči a pracovníci specializované sanační firmy museli na místě nehody zajistit náklad z avie. Vozidlo přepravovalo osm sudů s použitými oleji, mazutem a dalším nebezpečným materiálem určeným k likvidaci. Šest dvousetlitrových nádob bylo poškozeno a jejich obsah unikl.