Letošní zima má první oběť, v Táboře umrznul muž

Tábor - Muž středního věku umrznul dnes ráno v Táboře. Jeho tělesná teplota klesla až na 22 stupňů Celsia. Záchranáři ho nalezli už v bezvědomí, obnovili sice jeho srdeční činnost, ale po převozu do nemocnice přesto zemřel. Asi pětačtyřicetiletého muže nalezl ležícího na chodníku náhodný chodec, který přivolal záchranáře. Na území celého Jihočeského kraje začalo v sobotu sněžit. Noční teploty klesly pod nulu a mráz vydržel až do dopoledních hodin.

Umírajícího muže našel na chodníku náhodný chodec, který zavolal sanitku. „Nalezli jsme jej už se selhávajícími vitálními funkcemi,“ potvrdila mluvčí záchranářů Petra Kafková. Silné ochlazení také donutilo řadu lidí bez domova, aby vyhledali dostupné ubytování.

Kapacita azylového Domu svatého Pavla v Českých Budějovicích byla v noci ze soboty na neděli naplněna. „Do zařízení se vejde 25 osob, dalších 20 lidí využilo vedlejší noclehárnu v Domu svatého Pavla. Další volná lůžka už nejsou k dispozici, ale pokud by se zájem o přespání v obou objektech ještě zvýšil, mohli bychom nabídnout lidem nouzové nocování na židlích,“ dodal ředitel českobudějovické městské charity Josef Hes.