Pardubickou sportovní halu čeká demolice

Pardubice - Pardubická radnice, která před časem odkoupila od ČSTV rozestavěnou víceúčelovou halu v centru města, chystá její demolici. Hala už přes dvacet let chátrá. Na její dostavbu ovšem nejsou peníze, a tak naděje, že by se v ní sportovci někdy objevili, pomalu mizí.

Měla to být chlouba sportovců v Pardubicích, zbylo z ní ale jen torzo. Místo palubovky rostou na ploše mechy a nedokončená hlavní tribuna je plná odpadků. Tam, kde měli sportovat amatérští i vrcholoví basketbalisté a volejbalisté, teď žijí bezdomovci. „Konzumovali tam alkohol, zapalovali ohně,“ popsal situaci Petr Kvaš, ředitel Městské policie v Pardubicích. 

Stavba haly se zastavila v roce 1989, od té doby chátrá. Prostavěných 15 milionů korun je nenávratně pryč. Město halu odkoupilo za jeden milion a chystá její demolici. „Ta hala je v takovém stavu, že její rekonstrukce by byla dražší než výstavba nové,“ řekl náměstek primátorky Pardubic Jindřich Tauber (ČSSD).

O dostavbu víceúčelové haly nestáli ani samotní sportovci, nesplňuje totiž potřebné parametry. „Tato hala rozměrově pro mnoho sportů v současné době nevyhovuje,“ uvedl Miroslav Janovský, šéftrenér florbalového týmu Sokol Pardubice.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Velké plány vzaly za své. V této hale nikdo nikdy nehrál, ani netrénoval. Železobetonové torzo padne definitivně k zemi na jaře příštího roku. Paradoxem je to, že zatímco se chystá demolice rozestavěné haly, pardubičtí sportovci marně čekají na stavbu nové víceúčelové haly. Hala Pardubicím stoprocentně chybí, myslí si Jankovský.