Obchodníci v Hradci si stěžují na nekonečnou rekonstrukci centra města

Hradec Králové - Obchodníci v centru Hradce Králové na ulici S. K. Neumanna a Dukelské třídě, tedy hlavní spojnici mezi nádražím a centrem Hradce Králové, se zlobí na město, které už čtyři měsíce opravuje v obou ulicích silnice a chodníky. Stavba se dostává do skluzu a potíže živnostníků potrvají pravděpodobně déle, než čekali.

Rekonstrukce má trvat až do října příštího roku, radnice ale na začátku oprav slíbila, že alespoň městské autobusy do ulic pustí už koncem prosince. Stavba se ale protahuje a dnes už si i radnice myslí, že prosincový termín zahájení autobusové dopravy je nereálný. „V tuto chvíli bohužel nemůžeme specifikovat, kdy se tam městská hromadná doprava vrátí,“ uvedla mluvčí hradeckého magistrátu Magdalena Vlčková.

Místní obchodníci si stěžují, že jim kvůli uzavírkám chodí do obchodů méně zákazníků. „Mnohým z nás tu začíná jít skutečně o existenci,“ řekla jedna z obchodnic Marcela Švagerková. Lidem se zas nelíbí nekončící změny v hromadné dopravě, ale i nedostatek parkovacích míst v centru města. Stavební firma zdržení zdůvodňuje tím, že se vyskytly neočekávané problémy, se kterými se podle původní stavební dokumentace nedalo počítat.

Reportáž Přemysla Šrámka (zdroj: ČT24)