Exsenátor Stříteský měl prodejnu zdarma, tvrdí dostihový spolek

Pardubice - Pardubický dostihový spolek řeší další skandál. Vyšlo najevo, že šéf dozorčí rady a bývalý senátor Jiří Stříteský měl na dostihovém závodišti několik let bez smlouvy a zdarma pronajatý obchod. Odcházející vedení spolku navíc Stříteského obvinilo, že ze společnosti vynášel důležité smlouvy a dokumenty. Bývalý senátor považuje celou věc za odvetu kvůli jeho kritice vůči vedení. Hospodařením v dostihovém spolku se zabývá policie. 27. ledna by se měla sejít valná hromada společnosti, od níž se očekává jmenování nového vedení.

„V nové tribuně byla prodejna jezdeckých potřeb, která patřila panu senátorovi. Byla tam 10 let, bez smlouvy a zadarmo. Jde o záležitost z doby mého předchůdce,“ prohlásil poslanec a předseda představenstva Dostihového spolku Pardubice Miroslav Petráň (VV). V současnosti pronajímá spolek prostory za 25 tisíc ročně. Petráň tvrdí, že o pronájmu nevěděl.

Bývalý senátor a šéf dozorčí rady však tvrdí opak. Navíc do prodejny prý investoval vlastní finance. „Naprosto bezpečně to věděl, tyhle podmínky pronájmu byly na hranici. Pro mě v žádném případě nebyly ekonomicky výhodné,“ tvrdí Stříteský (ODS).

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Odcházející vedení dostihové spolku také tvrdí, že Stříteský vynášel ze společnosti smlouvy a dokumenty. Šéf dozorčí rady se ale brání tím, že jde o pomstu za jeho kritiku vedení kvůli hospodaření. „Celou tuto kauzu beru jako odvetu za to, že jsem kritizoval některé věci v činnosti představenstva,“ prohlašuje předseda dozorčí rady Dostihového spolku Pardubice.

Jezdecké potřeby
Zdroj: ČT24