Magistrát v Karlových Varech hledá vysvětlení

Karlovy Vary – Někdejší vedoucí stavebního úřadu v Karlových Varech Ivana Doubová musí nově zvoleným zástupcům města vysvětlovat svá rozhodnutí. Jsou přesvědčení, že úřednice minimálně dvakrát vážně pochybila. Ivana Doubová se do podvědomí lidí zapsala hned několika kauzami a taky rychlým zbohatnutím. Při schvalování změny územního plánu na pozemky v jejím vlastnictví totiž úřednice nesdělila, že má k těmto pozemkům poměr. Následně potom čelila podezření z porušení zákona a nová sestava na radnici nyní žádá vysvětlení.

Ivana Doubová zbohatla prodejem vlastních pozemků, rozhodnutím zastupitelstva se její zemědělská půda změnila na lukrativní stavební pozemky. Opozice namítala, že úřednice je ve střetu zájmů, tehdejší vedení magistrátu ji podrželo stejně jako v ostatních kauzách. Nově zvolení radní jsou ale k její práci na odboru rozvoje a urbanizmu mnohem kritičtější. „Domníváme se, že některá ze stanovisek, které paní Doubová vydala za ORUB, jsou v rozporu s územním plánem,“ prohlásil náměstek primátora Jiří Klsák (KOA). Radní proto nechali Ivaně Doubové poslat dopis, ve kterém žádají vysvětlení. „Dopis obsahuje výtky k několika různým kauzám, ať už je to stanovisko k Dolnímu nádraží, ať je to stanovisko k projektu na Milíři nebo Gaspar House v Doubí,“ vysvětlil primátor Karlových Varů Petr Kulhánek (KOA).

Radní mají za to, že odbor rozvoje a urbanizmu nejméně ve dvou případech vydal souhlasné stanovisko ke stavbám, které mají být vyšší, než povoluje územní plán. Ivana Doubová to odmítá: „Jako odbor respektujeme územní plán. V těch kauzách jsme nepochybili.“ Vedoucí Odboru rozvoje a urbanismu Doubová už vypracovala na výtky radních rozsáhlou odpověď. Vedení města teď čeká na nezávislý právní rozbor, který má jednoznačně odpovědět jestli úřednice nějak poškodila město.

Reportáž Antonína Bruštíka (zdroj: ČT24)

Zástupci města předpokládají, že stanovisko právníků k problematickým kauzám budou znát do dvou týdnů.

Karlovarský magistrát
Zdroj: ČT24