Český Těšín omezil provoz heren, policie vyrazila na kontrolu

Český Těšín – Policisté a strážníci začali v Českém Těšíně kontrolovat dodržování vyhlášky, která zakazuje provozovatelům heren mimo jiné zveřejňovat na ulicích jackpot, mít svítící reklamy nebo na poutačích slibovat alkohol zdarma. Policie slibuje, že zatím nebude udělovat pokuty, zprvu plánuje provozovatele heren na novou vyhlášku pouze upozorňovat.

Policejní hlídky se při kontrolách heren nesetkaly s výrazným odporem jejich provozovatelů. Na občasné nedostatky ale narazily – některé herny stále „zdobily“ světelné tabule s jackpotem, problémy provozovatelům také činí nová povinnost mít v hernách kamerové systémy. Některé kontrolované provozovny také neměly na dveřích nápis zapovídající vstup lidem mladším osmnácti let.

Vedení města vydalo vyhlášku, která zpřísňuje provoz heren, protože je podle něj v Českém Těšíně takových provozů příliš – na necelých 26 tisíc obyvatel připadá více než 40 heren a zhruba 300 automatů. Radnice očekává, že pokud herny nebudou mít blikající reklamy, přinejmenším přestane přibývat jejich návštěvníků. Kdo vyhlášku nebude respektovat, bude muset čelit správnímu řízení, ve kterém lze udělit pokutu až 200 tisíc korun.

Vstup Tomáše Vzorka (zdroj: ČT24)