Tři mrtví na Děčínsku, jeden v Litomyšli

Jílové - Tři mrtvé lidi našla policie v rodinném domě v Jílovém na Děčínsku. Všichni zemřeli násilnou smrtí. Policejní mluvčí Daniel Vítek řekl, že otec rodiny zřejmě zabil svou ženu, syna, psa a nakonec i sebe. Na místě činu se našla i střelná zbraň. Jeden ze sousedů řekl, že šlo o manželský pár v důchodovém věku, třetí obětí podle něj byl jejich jednatřicetiletý syn. V sobotu se v Litomyšli stala druhá tragédie, muž tam postřelil svou exmanželku a nakonec zbraň namířil i proti sobě.

První tragédie se stala v místní části Kamenná. Na rodinu se údajně nemohli dozvonit známí, kteří na Boží hod přišli na návštěvu, a tak zalarmovali hasiče. „Po 12:00 jsme přijali oznámení o nálezu tří zemřelých osob v rodinném domě v Jílovém u Děčína,“ potvrdil policejní mluvčí. „Bylo stanoveno několik vyšetřovacích verzí, nejpravděpodobnější se jeví ta, že otec rodiny zastřelil svou manželku a syna a poté spáchal sebevraždu,“ dodal. Na místě se našlo i tělo zastřeleného psa a střelná zbraň.

„Další informace včetně věku jednotlivých aktérů s ohledem na vyšetřování a pozůstalé zveřejňovat nebudeme,“ uvedl policejní mluvčí. Bližší informace o incidentu nemá ani vedení pětitisícového podhorského městečka. Podle serveru tn.cz se tragédie stala v noci z pondělí na úterý, pachatelem byl údajně šestašedesátiletý myslivec. Informace médií se ale s policejními údaji rozcházejí v přesnější identifikaci jedné z obětí - podle policie šlo o útočníkova syna, podle médií o vnučku.

Druhý případ se stal v sobotu 23. prosince v Litomyšli. Šestapadesátiletý muž tam postřelil svou o rok mladší exmanželku a nakonec zbraň namířil i proti sobě. Proč k tragédiím došlo a jaké byly okolnosti obou případů teď musí objasnit kriminalisté. Podrobnosti budou mít v příštích dnech.