Závada na odstavném nádraží zpomalila vlaky

Praha/Brno – Závada zabezpečovacího zařízení na Odstavném nádraží jih v Praze ochromilo brzy ráno železniční dopravu v hlavním městě, Středočeském kraji a částečně i jinde. Několik regionálních spojů bylo zrušeno, dálkové vlaky odjížděly z Prahy se zpožděním. Ranní komplikace ovšem nepotkaly pouze středočeskou železnici, kvůli srážce vlaku s chodcem nic nejezdí ani po trati mezi brněnským hlavním nádražím a Chrlicemi.

Výpadek zabezpečovacího zařízení postihl pražské odstavné nádraží v noci a podařilo se ho opravit až kolem půl páté ráno. Mimo provoz tak bylo v době, kdy začíná denní provoz a z nádraží by měl odjíždět jeden vlak za druhým. „Zabezpečovací zařízení se porouchalo na odstavném nádraží, kde se v noci provádí údržba vlaků. Dotklo se to zejména prvních ranních spojů,“ přiblížil mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.

Kvůli poruše bylo asi deset ranních vlaků výrazně zpožděno. „Největší zpoždění měl spoj EC do Vídně, činilo 38 minut, asi s půlhodinovým zpožděním odjížděl vlak do Mnichova,“ upřesnil mluvčí drah. Výrazně postihla porucha středočeskou regionální dopravu, zejména pak hlavní tahy do Kolína a Berouna, kde dráhy kvůli nedostatku souprav musely zrušit část spojů.