Na baseballovém hřišti v Třebíči už se zase bruslí

Třebíč - Stejně jako v loňském roce vznikla díky mrazivému počasí na baseballovém stadionu v Třebíči unikátní bruslařská dráha. O téměř půlkilometrový okruh se starají dobrovolníci. Na stadionu se bruslí každý den od 9 do 18 hodin. Vstupné je lidové – 20 korun na celý den a občerstvení je v areálu nonstop. Dnes dráhu poprvé využily také školy k hodině tělocviku.

Čtyři metry široký a 417 metrů dlouhý okruh kolem travnaté části stadionu je ohraničený mantinely, voda na něm dobře drží. Podmínkou je alespoň 8 stupňů pod bodem mrazu a dostatek dobrovolníků. „Každý den spotřebujeme zhruba pět tisíc litrů vody, musíme to srovnávat takovým dlouhým kobercem,“ popsal předseda baseballového klubu Nuclears Třebíč Jan Urbánek.

Zájem o bruslení je velký. „V sobotu jsme vytvořili ledový okruh a už dnes volaly školy, jestli toho mohou využít. Jsme rádi, že přicházejí,“ dodává Urbánek.

Reportáž Blanky Poulové (zdroj: ČT24)

Místní školy vítají možnost tělocviku venku, byť v mrazivém počasí. To, že děti mohou chodit na stadion zdarma, je pro ředitele velký bonus. „Motivovat děti ke sportu a pohybu je důležité, protože nám čím dál víc časů tráví u počítačů,“ říká ředitel jedné z třebíčských základek Martin Hlávka.