U Slapské přehrady zmizel muž, hledá ho 30 potápěčů

Křečovice (Příbramsko) – Vody Slapské přehrady prohledávají tři desítky policejních a hasičských potápěčů. Snaží se najít pohřešovaného muže, jehož auto bylo nalezeno poblíž Živohošťského mostu. Práci jim ale komplikuje špatné počasí.

Po devětapadesátiletém muži pátrá policie již od 2. ledna. Před dvěma týdny nalezli jeho auto zaparkované nedaleko hotelu Hladina u Živohošťského mostu. Předpokládají, že by tělo pohřešovaného mohli nalézt pod hladinou. „Tělo by se mohlo nacházet pod mostem nebo v jeho blízkém okolí,“ upřesnila policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová.

Potápěči, kteří k přehradní nádrži přijeli, musí pátrat až v 45metrové hloubce, kde je vidět pouze na metr. Postupně chtějí prohledat pět sektorů, první tři z nich během dneška. Podle mluvčí Zatloukalové zasahuje na Slapské přehradě potápěčská elita, někteří mají za sebou misi v Bosně. „Jsou tam i potápěči ze středních a jižních Čech, z Plzeňského kraje,“ dodala.

Podmínky, které potápěči pro svoji práci mají, však nejsou příznivé. „Je tam velmi špatné počasí, teplota vzduchu je pět stupňů a voda má jen dva stupně Celsia,“ upozornila mluvčí.

Pohřešovaný devětapadesátiletý muž má zavalitou postavu, kulatý obličej a pleš. Naposledy měl na sobě modré tepláky a tmavou silonovou bundu. Policisté po něm pátrali v nemocnicích, u jeho známých a příbuzných a na místech, kde se obvykle zdržoval. Nakonec jeho vůz našli na Slapech.