Svěřil vůz autobazaru, teď se o něj bude soudit

Vrchlabí - Prodal svůj vůz přes autobazar, ale nedostal ani korunu. Přestože si následně vůz sám našel a kontaktoval policii, která auto zabavila, stále jej nemá zpět. Policie mu vozidlo odmítá vydat, majitel se o něj bude muset soudit. Bývalý majitel autobazaru je stíhán vazebně.

Pan Novák chtěl, aby mu majitel bazaru Autocentrum Pardubice David Kracík našel kupce na auto. Ten ale vůz bez souhlasu majitele prodal a 630 tisíc si nechal. „Nicméně se mi podařilo zjistit adresu kupujícího, kterého jsem oslovil a upozornil jsem ho na to, že jezdí vozidlem, které mu nepatří, doklady od vozidla jsem měl já,“ říká Jiří Novák, majitel auta, Vrchlabí.

Tím to však neskončilo. Policie mu auto už půl roku odmítá vydat. I když ho registr vede jako jediného majitele. „Na toto vozidlo si dělá nárok ještě další majitel, který předložil policistům doklady o tom, že vozidlo skutečně zakoupil,“ říká Eva Maturová, mluvčí, Policie ČR, Pardubice.

Auto stojí v úschově na útraty státu. Majitel se musí o svůj majetek soudit a dokazovat, že jeho auto je opravdu jeho. Částka, o kterou bývalý majitel autobazaru připravil podvedené klienty a kterou policisté sčítají, může podle našich informací dosáhnout 50 až 70 milionů korun. „Stále se nám přihlašují další poškozené osoby,“ dodala Maturová.

Reportáž Vlastimila Weinera (zdroj: ČT24)

Kriminalisté podezírají 27letého Davida Kracíka z podvodu a zpronevěry. Prodával vozy, které nebyly jeho, a půjčoval si peníze. Ručil cizími auty. „Kdyby policie, kdy první příznaky trestné činnosti pana Kracíka byly ze spisu zřejmé už z února a března loňského roku, tak měla ten autobazar okamžitě zajistit a zavřít, aby nemohl dál obchodovat, protože my jsme tam dál nešťastně umisťovali auta,“ říká majitel auta Jiří Novák.

„Celá tahle kauza nás dost poškozuje. My jsme v současnosti noví nájemci, s předchozím nemáme absolutně nic společného,“ uvedl Martin Dyntar, nový provozovatel autobazaru, Pardubice. Bývalý provozovatel bazaru Autocentrum Pardubice David Kracík je stíhaný vazebně.