Výbuch zábavní pyrotechniky zranil dvanáctiletého chlapce

Bolehošť - Výbuch podomácku vyrobené zábavní pyrotechniky dnes dopoledne těžce zranil dvanáctiletého chlapce v Bolehošti na Rychnovsku. Výbušninu si chlapec zřejmě připravil sám. Záchranáři hocha s těžkým zraněním letecky transportovali do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Chlapec je mimo ohrožení života.

Chlapec si v dílně ze zbytků zábavní pyrotechniky vyrobil výbušninu, kterou chtěl dnes ráno odpálit u jednoho z rybníků na okraji obce Bolehošť. Bohužel ale došlo k iniciaci a chlapci výbušnina explodovala v ruce, uvedla mluvčí královéhradecké krajské policie Ivana Ježková.

Výbuch chlapci vážně poranil ruku, díky včasnému zákroku o ni ale nepřijde. Chlapec se již podrobil operaci a podle lékařů je mimo ohrožení života.

Kriminalisté případ vyšetřují pro přečin ublížení na zdraví. Podle policie lze však již nyní s největší pravděpodobností vyloučit zavinění cizí osobou. U výbuchu zřejmě nebyl nikdo další. I kvůli tomu a také s ohledem na věk chlapce bude vyšetřování případu zřejmě odloženo, uvedla policie. Místo také prohledali pyrotechnici, další nebezpečné výbušniny už nenašli.

Telefonát Erika Knajfla (zdroj: ČT24)