Skončí trápení Suchdolských? Linka 107 dostala posily

Praha – Autobusová linka 107 Pražské integrované dopravy, která jezdí z Dejvické do Suchdola, dostala posilové spoje. Společnost ROPID, která dopravu organizuje, tak chce ukončit „prokletí“ linky 107, kterou cestují kromě obyvatel Suchdola také studenti České zemědělské univerzity, takže spoje jezdí ve špičkách přeplněné, a se začátkem letního semestru ji posílila.

Podle údajů Ropidu patří „stosedmička“ k nejvytíženějším autobusovým linkám v Praze, v době, kdy se na zemědělské univerzitě přednáší, jí denně cestuje na 25 tisíc lidí. Na Dejvické po odjezdu špičkových spojů často zůstávají cestující, kteří už se do autobusu nevešli. Od podzimu dopravu do Suchdola ještě zkomplikovaly stavební úpravy v ulici Jugoslávských partyzánů, kde autobusy postávaly v kolonách a jejich provoz byl velice nepravidelný.

Nyní městská společnost sestavila nový jízdní řád. Má být přizpůsoben rozvrhu vyučování zemědělské univerzity. „Vždy v době před začátkem a po konci jednotlivých vyučovacích bloků bude provoz linky posílen na minimální možný interval podle počtu dostupných vozů v oblasti,“ slibuje Ropid.

Kromě linky 107 začíná se začátkem vyučování na vysokých školách naplno jezdit také autobus 143, který na Dejvickou přiváží studenty ze strahovských kolejí. Další zimní „prázdninová“ omezení pražské MHD, která se dotkla mimo jiné provozu tramvají, zůstávají ještě v platnosti. Nové jízdní řády začnou platit až od příštího pondělí.

Vydáno pod