Na Nymbursku vykolejil nákladní vlak, nehoda omezila provoz

Libice nad Cidlinou (Nymbursko) – Po části trati Praha–Nymburk–Kolín jezdí vlaky pouze po jedné koleji. U Libice nad Cidlinou v noci vykolejil nákladní vlak, jeho poslední vůz ujel asi dva kilometry mimo kolejnice. Vyprošťování vlaku a oprava trati potrvá zřejmě celý den. Vlaky, které zasaženým úsekem projíždějí, mohou podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského nabírat zpoždění pět až deset minut.

Kvůli nehodě nákladního vlaku je omezen železniční provoz mezi Libicí nad Cidlinou a Velkým Osekem. Z kolejí se vyšinul poslední vůz soupravy. „Stalo se to ještě v Libici nad Cidlinou, zhruba dva kilometry ten vůz byl ještě tažen, než vlak zastavil. Krátce před zastavením vykolejil i předposlední vůz,“ uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Vlak byl sestaven z vozů pro přepravu automobilů, byly však prázdné.

Po dlouhé jízdě mimo koleje je trať poškozena, škodu vyčíslili inspektoři na 300 tisíc kroun. Stotisícová škoda vznikla i na vykolejených vagonech.

K nehodě na nymburské trati došlo již podruhé během několika hodin. Ve středu odpoledne se na přejezdu ve velkém oseku střetl spěšný vlak z Trutnova s autem. Při nehodě utrpěli zranění tři lidé, jeden z nich těžce. „Ty dvě nehody spolu mají souvislost jen tu, že se staly v okolí Velkého Oseka,“ upozornil mluvčí Drápal.

Linky osobní dopravy zasažené nehodou:

  • rychlíky Praha – Hradec Králové
  • rychlíky Kolín–Rumburk
  • rychlíky Kolín – Ústí nad Labem
  • osobní vlaky S2 Praha–Nymburk–Kolín