Do chodců na Mánesově mostě vjelo auto, dva spadli do řeky

Praha – Do lidí na pražském Mánesově mostě narazilo auto. Nehoda se stala u pravého břehu nedaleko Rudolfina. Několik ze sražených utrpělo zranění, dva podle svědků spadli do Vltavy. Ženu, která do řeky spadla, záchranáři vylovili. Podle prvních informací policie žena zemřela, podařilo se ji však oživit. Druhého člověka, který podle svědků spadl z mostu, záchranáři stále hledají. Kvůli zásahu hasičů a záchranářů je most uzavřen, zablokována je tramvajová trať, zastavena je také říční doprava.

Vážná nehoda v centru Prahy se stala před sedmou hodinou večer. „Podle dostupných informací narazil do lidí na mostě osobní vůz, někteří chodci pak skončili v řece,“ sdělil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. „Do řeky spadli podle svědků dva lidé, jednoho jsme již vytáhli,“ upřesnila mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Z vltavských vln záchranáři vylovili zhruba čtyřicetiletou ženu, podle velitele zásahu byla nalezena zhruba po 30 minutách uprostřed toku, 400 metrů od mostu. „Záchranáři obnovili resuscitací její životní funkce,“ uvedl mluvčí policie. Druhého člověka, který měl skončit ve vltavských vlnách, zatím hledají hasiči a policisté včetně policejních potápěčů. Nechali snížit hladinu řeky, zprvu byl na místě i vrtulník s termovizí.

Pátrání ze vzduchu skončilo před desátou. Mezitím sanitka převezla do střešovické nemocnice lehce zraněného řidiče havarovaného auta a dalšího chodce. Ty ošetřila už na mostě - utrpěli lehčí zranění hlavy a zlomeniny. Co se na Mánesově mostě vlastně stalo, zatím policisté zjišťují. „Nehodu vyšetřují dopravní policisté a pravděpodobně s nimi bude spolupracovat i kriminalista,“ uvedl Tomáš Hulan.

Reportáž Zuzany Smieškové (zdroj: ČT24)
  • Zásah integrovaných záchranných složek u nehody na Mánesově mostě zdroj: ČT24
  • Následky nehody na Mánesově mostě zdroj: ČT24