Pervitin vydávali za dětskou výživu, policie je zadržela

Karlovy Vary - Policisté zadrželi organizovanou skupinu tří Vietnamců a jednoho Čecha, kteří údajně ve velkém obchodovali s pervitinem v Sokolově a jeho okolí. Podle jejich předpokladu je rovněž možné, že velká část drogy skončila u uživatelů v Německu. Podezřelí pervitin uchovávali a převáželi v krabicích od dětské výživy, které vypadaly jako originální balení.

Na policejním webu mluvčí Barbora Kudláčková uvedla, že takto ukrytý metamfetamin byl běžnými postupy obtížně zjistitelný. Podle ní zabavili kriminalisté při domovních prohlídkách podezřelým 6,2 kilogramu pervitinu, což vzhledem k jeho vysoké kvalitě představuje asi 60 tisíc dávek, necelý kilogram marihuany a více než tisícovku nábojů do střelných zbraní různých typů a ráží. Policisté muže posléze obvinili z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V případě odsouzení jim za to hrozí až deset let vězení. 

Na rozkrývání skupiny policisté pracovali od loňského října. „Skupina obchodovala metamfetamin ve velkých objemech a pracovala velmi konspirativním způsobem,“ uvedla mluvčí a doplnila, že na akci s názvem Matice se podíleli detektivové z národní protidrogové centrály, policejní zásahová jednotka Plzeňského kraje, sokolovští kriminalisté, sokolovská cizinecká policie a celní protidrogová jednotka.