Fantom kočárkáren způsobil milionovou škodu, než ho chytila policie

Plzeň – Muže, který za poslední rok vykradl desítky kočárkáren, sklepů, ale vnikal i do bytů, dopadli policisté. Stalo se tak při dalším vloupání – chtěl vykrást dům v Rokycanech. Kriminalisté třiatřicetiletého muže obvinili, že od loňského února způsobil škody téměř za milion korun.

Sportovní vybavení jako jízdní kola, lyže, hokejky či potápěčská výstroj se za poslední rok ztratily z kočárkáren a sklepů v Plzni. Podle policistů vše ukradl třiatřicetiletý muž, který ovšem nepohrdl ani dalšími věcmi, které mu nepatřily – například nářadím nebo láhvemi vína a uskladněnými potravinami, při vloupání do jednoho bytu ukradl peníze, fotoaparát, šperky a herní konzole za 170 tisíc korun.

Obviněný muž měl poprvé krást loni v únoru ve čtyřech domech v Suvorovově ulici, potom se vloupal do desítek dalších budov, kde vykrádal sklepy a kočárkárny, vloupal se i do bytu v Prostřední ulici či chaty ve Vranově na Tachovsku.

„Fantoma plzeňských kočárkáren“ dopadli policisté v úterý, kdy se vydal až do Rokycan. Vloupal se do rodinného domu, odkud chtěl ukrást šperky, kosmetiku či notebook. „Předměty již nestihl odnést, neboť jej na místě zadrželi policisté,“ uvedla policejní mluvčí Martina Korandová.

Kriminalisté muže obvinili z krádeže, porušování domovní svobody a z poškozování cizí věci, soud na něj obratem uvalil vazbu.