Policie přišla pro kradené navigace. Prodejce je dostal v originálních obalech

Praha – Pro kradené navigace si do dvou pražských autosalonů společnosti NH Car přišla policie. Prodejny aut a autodílů policisté zavřeli. Zástupce firmy odmítl, že by měla co do činění s kradeným zbožím. To, co prodává, podle něj pochází od dodavatelů, kteří zboží dodávají v originálních obalech.

Příchod policistů do prodejen firmy NH Car na Strahově a v Hloubětíně překvapil personál i zákazníky. Ti už nenakoupili, policie autosalony ihned uzavřela. Policejní mluvčí Eva Kropáčová uvedla, že kriminalisté akci dlouho připravovali. „Vzhledem k tomu, že si státní zastupitelství vymínilo poskytování informací, k celé věci se nebudeme v tuto chvíli více vyjadřovat,“ dodala mluvčí.

Podle provozovatele uzavřených prodejen policie pátrá po kradených náhradních dílech a navigaci. Sama firma ale neví, že by něco takového nabízela. „Dodavatelem je několik let firma, kterou jsme vysoutěžili a které za tyto díly – originálně zabalené – platíme plnou cenu. NH Car se nepodílela na ničem, co by se dalo označit za trestnou činnost,“ uvedl mediální zástupce firmy Milan Smutný. Dodal, že pracovníci autosalonů s policií spolupracují a vydali jim veškeré potřebné doklady.

Státní zástupkyně nechce k vyšetřování, které je na samém začátku, podávat žádné informace. Společnost NH Car oznámila, že se v případě poškození svého dobrého jména připojí k trestnímu řízení.

Luděk Jíra o zásahu v autosalonech (zdroj: ČT24)