Policie hledá nebezpečného muže, prý se pokusil zabít družku

Jindřichův Hradec - Policie zahájila rozsáhlou pátrací akci po Aleši Novákovi z Jindřichova Hradce, který je podezřelý z pokusu vraždy své partnerky. Po pohřešovaném muži od rána pátrá zhruba 150 policistů, psovodi a také vrtulník. Novák pravděpodobně trpí duševní poruchou a může být nebezpečný. Pátrání začalo v obci Matná poblíž Jindřichova Hradce.

Policie po Novákovi pátrá od pondělí. Devětadvacetiletý muž se podle kriminalistů pokusil v neděli v noci v bytě v Jindřichově Hradci zavraždit svou družku, která před ním stačila uprchnout. Muž následně z místa utekl. Družka před Novákem unikla jen v pyžamu a skryla se venku na cizí zahradě. Nakonec se jí podařilo zazvonit na nejbližší dům a zavolat o pomoc. 

Auto, v němž Novák z místa incidentu ujel, bylo nalezeno odstavené u letiště v Jindřichově Hradci. Pohřešovaný měří 175 až 180 centimetrů, má štíhlou postavu, velmi krátké tmavě hnědé vlasy, na spáncích vyholené pruhy. Oči má hnědé. Aktuální oblečení muže nebylo zjištěno. Na pravé ruce má muž vytetovaný nápis Atrey. Kriminalisté úplně nevyloučili, že je Novák ozbrojený. 

Kristina Vrkočová o pátrací akci (zdroj: ČT24)