Bývalou ubytovnu na pražském Bohdalci zachvátil požár

Praha - V noci hořelo v bývalé ubytovně v pražských Vršovicích, na křižovatce ulic Bohdalecká a Nad Vršovskou horou. V bezprostřední blízkosti prázdného domu přitom stojí dvě benzínky, ani jednu ale oheň neohrozil. Podle hasičů a policie přitom požár někdo založil úmyslně. Objekt byl prázdný, nikdo nebyl zraněn.

Bývalá ubytovna o velikosti zhruba 15 x 20 metrů byla požárem zasažena zhruba ze dvou třetin. „Do současné chvíle jsme nenašli žádnou osobu, která by se v objektu nacházela. V tuto chvíli to vypadá, že budova sloužila jako provizorní ubytování bezdomovcům,“ upřesnil velitel zásahu Antonín Šustr. Majitel škodu předběžně vyčíslil na 300 000 korun.

Zásah hasičů trval do nočních hodin. Policisté kvůli silnému zakouření zcela uzavřeli Bohdaleckou ulici, dopravu odkláněli v protiplynových maskách. Dopoledne pak policisté společně s hasiči zjistili, že oheň někdo založil úmyslně. Pes hasičů označil místo založení požáru a kriminalisté zajistili chemickou stopu, kterou podrobí expertize, uvedla mluvčí pražské policie Jana Rösslerová.

  • Požár ubytovny na pražském Bohdalci zdroj: ČT24
  • Požár ubytovny na pražském Bohdalci zdroj: ČT24