Policisté postřelili ozbrojeného muže, který poničil obchod

Brno – Téměř přestřelkou skončil policejní zásah v obchodním areálu v brněnské Kaštanové ulici. Policii přivolala prodavačka, kterou měl ohrožovat třiapadesátiletý ozbrojený muž. Ten potom vytasil revolver i na policisty, jeden z nich ho potom postřelil.

Muž s revolverem poničil osmi výstřely podlahu jednoho z obchodů v Kaštanové, jeho prodavačce podle policejního mluvčího Pavla Švába vyhrožoval zabitím. Když policisté přijeli, byl v autě, kterým začal do zasahující skupiny najíždět a a snažil se ujet jim. Místo toho však narazil do zdi.

„Ani po havárii podezřelý nedbal výzev a naopak vytáhl z kapsy saka revolver. V okamžiku, kdy s ním namířil na policistu, už nebyl prostor pro jiné řešení. Střela z policejní pistole zasáhla nebezpečného pachatele do pravé ruky,“ popsal mluvčí Šváb. Další policista potom zajistil zbraň, která měla v komorách pět ostrých nábojů.

Policisté ozbrojeného muže zadrželi a stíhají ho pro pět trestných činů – násilí proti úřední osobě, ohrožení pod vlivem návykové látky, nedovoleného ozbrojování, poškození cizí věci a výtržnictví. Za to mu podle mluvčího Švába hrozí až dvanáctiletý trest.