V Chomutově vyhořely kotce se psy, dva nepřežili

Chomutov - Kynologickému klubu na sídlišti Březenecká v Chomutově přes noc vyhořely kotce se psy, kteří patřili členům sdružení. Někdo kotce zřejmě úmyslně zapálil. Celá stavba shořela a dvě fenky požár nepřežily. Případ teď prošetřuje policie. Pachateli hrozí až rok vězení.

Kvůli špatně přístupnému místu dorazili hasiči ve chvíli, kdy zbyly z dřevěné stavby jen ohořelé trosky. Oheň byl tak silný, že poničil i stromy v okolí. Ve spáleništi našli hasiči ohořelá těla dvou fenek.

Po tragédii se ozvalo mnoho lidí s pomocí. Přicházeli odklízet trosky nebo darovali materiál na opravu areálu, jako pan Drobílek, který poskytl pletivo na nový plot. Další firma zlikvidovala zbytky kotců a pomohl i chomutovský magistrát. „Technické služby poskytly kontejner a potom zdarma jeho odvoz,“ uvedla Šárka Schönová, mluvčí Magistrátu Chomutov.

Kotce zřejmě někdo zapálil úmyslně

Příčina požáru zatím není známa. Sdružení má však podezření, že kotce někdo zapálil úmyslně. Někteří členové sdružení totiž zaznamenali slovní útoky na provoz cvičiště. „Mluvili s někým, kdo říkal, že mu vadí ti štěkající psi, že si to s nimi vyřídí,“ řekl Karel Šplíchal, člen kynologického klubu. Případ proto řeší i policie. Vyšetřuje jej jako trestný čin poškození cizí věci a pachateli hrozí až rok vězení.

Pro členy kynologického klubu byl požár tak otřesnou zkušeností, že o stavbě nových kotců neuvažují. Celý prostor chtějí členové využít po úpravě jako překážkovou dráhu pro výcvik psů.

V Chomutově vyhořely kotce kynologického klubu (zdroj: ČT24)