Přípravy na letní sezonu v kempech vrcholí. Co nabídnou?

Praha - Už jen pár dnů dělí provozovatele kempů a koupališť od zahájení letní sezóny. Některé areály investovaly do atrakcí nebo odbavovacích systémů, další do nových služeb. Většina zařízení se ale po loňské slabší sezóně věnuje hlavně běžné údržbě. Kvůli velké konkurenci zůstanou ceny na většině míst stejné jako loni.

Přestože se majitelé kempů vyhýbají větším investicím, několik novinek se letos objeví. Na jihu Čech se budou moci návštěvníci nově ubytovat například v podsadových stanech či týpí, na severu republiky zase vzniká nový ekokemp v bývalé pískovně a na farmě u Vrchlabí pro návštěvníky vyrostly luxusní dřevostavby.

Na Šumpersku se zaměřili zase na seniory. Vzniká tam pro ně a jejich vnoučata zážitková stezka. Má deset zastavení, pět posilovacích strojů a pět společenských her v nadměrné velikosti. U kempů na Prostějovsku se pak návštěvníci dočkají nové lanové dráhy, půjčovny elektrokol nebo multifunkčního hřiště.

I kempy ve Středočeském kraji lákají na novinky, třeba v Poděbradech budete moci poobědvat v restauraci na přístavišti na Labi nebo si na nových kurtech zahrát tenis. Majitelé pražských kempů se spoléhají zejména na pravidelné akce, koncerty či sjezdy motorkářů. V Praze je sice jen 25 tábořišť, ale ročně je navštíví řada turistů hlavně ze zahraničí.

Michal Klokočník k přípravám na letní sezonu (zdroj: ČT24)