Dálnici D1 několik hodin blokovala nehoda tří aut

Brno - Nehoda na 190. kilometru dálnice D1 na tři a půl hodiny zablokovala provoz ve směru na Prahu. V místě se střetly dva kamiony a dodávka. Čtyři lidé zůstali s těžkými zraněními zaklíněni v autě. Sanitky je následně převezly do nemocnic, jeden ze zraněných zemřel. Nehodu zavinil pravděpodobně řidič jednoho z kamionů, když při příjezdu ke koloně nedobrzdil svůj vůz. Provoz byl plně obnoven po 13:00.

Nehoda se stala kolem 09:30. Zablokované byly všechny tři jízdní pruhy ve směru na Prahu. Policie odkláněla dopravu přes Brno-Bohunice. V místě se tvořily několikakilometrové kolony.

Srážku patrně zavinil řidič kamionu, který včas svůj vůz nedobrzdil, a to při příjezdu ke koloně na D1. Zezadu narazil do dodávky z Bulharska. Dodávka se následně zaklínila pod návěsem kamionu před sebou.

Na místě zasahovali zdravotníci v pěti sanitních vozech. Zraněné z místa odvezli do Fakultní nemocnice v Brně-Bohunicích a Nemocnice u sv. Anny. „Utržili mnohačetná poranění hlavy, hrudníku, páteře i končetin,“ řekl mluvčí záchranky Radek Turín. Jeden z pacientů později v nemocnici zemřel.

Jakub Ščurkevič k nehodě na D1 (zdroj: ČT24)