Nuselský most bude bez levého pruhu až do září

Praha – Každodenní zácpy na pražské Severojižní magistrále budou při cestě od dálnice D1 do centra od pondělí o něco delší. Technická správa komunikací uzavřela levý jízdní pruh, aby připravila opravu středového pásu. Ta proběhne během prázdnin, kdy bude uzavřen levý pruh i ve směru z centra. Omezení na Nuselském mostě potrvá až do 15. září.

TSK opravuje Nuselský most na etapy, aby ho nemusela uzavřít úplně. Již dnes ale uzavřela levý pruh ve směru do centra, v červenci uzavře také jeho protějšek v opačném směru. „V letošním roce proběhne rekonstrukce středního dělicího pásu včetně nové izolace mostovky a osazení nového zádržného systému. Letos se k nám přidá také společnost Eldoto, která zajistí výměnu stožárů veřejného osvětlení na mostě,“ uvedl mluvčí TSK Tomáš Mrázek.

Na opravu střední části mostu naváže správa pražských komunikacích v příštích třech až čtyřech letech, za rekonstrukci důležité dopravní stavby zaplatí 350 milionů korun. Most se dočká rekonstrukce podhledu nosné konstrukce, opěr a pilířů, dostane novou izolaci vozovky i nové chodníky.