Na D1 si „lehl“ kamion. Odpoledne dálnici uzavře vyprošťování

Věžnice (Jihlavsko) – Pouze jedním pruhem je průjezdná dálnice D1 u Věžnice na Jihlavsku, kde před polednem havaroval kamion. Kvůli nehodě byla dálnice ve směru na Bohumín krátce uzavřena, nyní je sice průjezdná, řidiče však čeká ještě jedna uzavírka. V průběhu odpoledne bude specializovaná firma kamion, který se převrátil na bok, vyprošťovat, upozornila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Polský kamion havaroval na 125. kilometru dálnice D1 mezi Velkým Beranovem a Měřínem. Podle policie vůz sjel do příkopu a převrátil se. Řidič uvázl v kabině, odkud ho museli vyprostit hasiči. Ti ho předali záchranářům, kteří k havarovanému kamionu přiletěli vrtulníkem. Muž utrpěl středně těžká zranění.

Na dálnici se vysypal náklad kovových drátů a třísek, navíc začala vytékat nafta. Její únik likvidují hasiči. Po odletu vrtulníku však je dálnice průjezdná levým jízdním pruhem. Před zúžením se tvoří kolona. Jeden pruh zůstane průjezdný do začátku vyprošťovacích prací, potom budou řidiči opět jezdit z Velkého Beranova do Měřína po souběžné silnici.