V Mostě se bouraly mosty

Most – Klíčovou dopravní tepnu z Mostu na Teplice přerušilo víkendové bourání mostů. Stavby musely k zemi kvůli havarijnímu stavu. K tomu byly potřeba tři velké bagry se speciálními nůžkami na demolici konstrukcí.

Čtyřicet let sloužily dopravě u vlakového nádraží, teď musely padnout k zemi. Rozhodování, zda mosty opravit, nebo zdemolovat, ulehčil magistrátu výsledek výběrového řízení. Nový most byl výhodnější. Primátor Mostu Vlastimil Vozka (SMM) informoval, že náklady tak klesly téměř o 20 milionů korun.

Mosty se původně měly bourat v noci jako na dálnici D1, tady ale firma narazila – v centru města musela dodržovat noční klid. Proto začala demolice až v sobotu ráno. Policie musela kvůli bourání odklonit na víkend dopravu kamionů mimo město, přesto si někteří řidiči se zákazem hlavu nedělali.

Reportáž Petra Baraňáka (zdroj: ČT24)

„Zjistili jsme několik řidičů vozidel nad 12 tun, kteří nedodrželi objízdnou trasu,“ uvedla mluvčí Policie ČR Alena Bartošová. Po víkendové demolici na severu Čech stouplo číslo letos zbořených mostů přes důležité dopravní tepny už na 11. Většina jich padla na dálnici D1.