V Horních Počernicích zabil vlak na přejezdu muže

Praha - V pražských Horních Počernicích srazil ráno rychlík na přejezdu muže, který na místě zemřel. Nehodu vlaku mířícího z pražského hlavního nádraží do Trutnova potvrdil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. Provoz na trati v okolí místa nehody byl zhruba tři hodiny omezen na jednu kolej, kolem 09:50 byl obnoven v plné rozsahu.

Podle informací záchranné služby šlo zřejmě o staršího muže. „Byl pravděpodobně ve věku kolem šedesáti let, ale přesně to nemáme potvrzené. Utrpěl zranění neslučitelná se životem, kterým na místě podlehl,“ uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Vlak na místě setrval do vyšetření události, odjel s tříhodinovým zpožděním a byl ukončen v Hradci Králové. Lidé z něj byli evakuováni do jiného vlaku. Pro cestující z Hradce Králové do Trutnova byla kvůli nehodě vypravena náhradní souprava.

Linka S9 z Benešova v době provozu po jedné koleji končila v Horních Počernicích, na hlavní nádraží nezajížděla. Mezi vlakovou stanicí v Horních Počernicích a stanicí metra Černý Most byla zavedena kyvadlová autobusová doprava. Omezení podle Českých drah skončilo v 9:50, kdy byl v místě nehody obnoven dvoukolejný provoz.