Cestující načerno zbili revizory, policie hledá svědky

Ostrava – Přistižený černý pasažér se třemi kumpány napadli v ostravské tramvaji revizory. Vyzbrojeni tzv. boxery je podle policistů bili do hlav. Ačkoli policisté na místě zasahovali a černé pasažéry z tramvaje vyvedli, nemají jasno o průběhu celého incidentu a žádají svědky, aby se jim ozvali.

Osmnáctiletého mladíka bez jízdních dokladů přistihli ostravští revizoři minulý pátek v tramvaji linky 11 kolem šesté večer před zastávkou Náměstí Republiky. Když tramvaj zastavila, pokusil se podle revizorů černý pasažér uprchnout, to se mu však nepodařilo. Revizoři ho zastavili a přivolali strážníky. Současně si však pomoc přivolal i mladý muž.

Dříve než strážníci nakonec dorazili dva muži a jedna žena, kteří přišli na pomoc černému cestujícímu a revizory napadli. „Napadení inkasovali rány takzvanými boxery především do hlavy. Nastalý incident uklidnili až přivolaní strážníci a policisté,“ popsal policejní mluvčí Petr Svoboda.

Kriminalisté teď hledají svědky útoku zejména z řad cestujících tramvaje číslo 11. Mohou policisty kontaktovat prostřednictvím linky 158.

Agrese přistižených černých pasažérů není výjimečná. Revizoři v celé zemi popisují útoky, před časem například cestující dopadený bez jízdenky v pardubickém trolejbusu rozbil dveře, aby mohl uprchnout.