Další nález ve Vltavě: Za tři dny už šestá část lidského těla

Praha - Pražští policisté dnes našli u Vltavy v pořadí už šestou část lidského těla. Po noze, trupu, ruce, blíže neurčenému nálezu a části dolní končetiny našli odpoledne další torzo těla. Zda spolu nálezy souvisí, policie dál vyšetřuje. K dispozici zatím nejsou ani informace, zda jde o mužské, nebo ženské tělo.

Zatím posledním nálezem je torzo zabalené v igelitovém vaku, který policisté vylovili z řeky před půl pátou odpoledne. „Igelitový pytel byl zhruba ve stejné úrovni jako ostatní části nalezené včera (ve čtvrtek) a dnes. O jaké pohlaví se jedná, objasní až nařízená soudní pitva,“ popsala policejní mluvčí Hana Jeřábková. Před torzem dnes objevili pátrači po 14:00 také část nohy a před polednem ruku, a to nedaleko Barrandovského mostu na levém břehu Vltavy naproti kempu Kotva. Nalezené ostatky budou zkoumat genetici, antropologové a patologové.

Jako první byla ve středu u veslařského klubu u Strakonické ulice nalezena část nohy. O den později byli po poledni policisté přivoláni k Barrandovskému mostu, kde na smíchovské straně Vltavy leželo torzo těla. V podvečer pak policisté při prohledávání okolí našli igelitový pytel s další částí lidského těla. Co konkrétně v něm bylo, policie zatím neřekla. „Když detektivové pytel otevřeli, zjistili, že obsahuje další část lidského těla, kterou s ohledem na vyšetřování nemůžeme specifikovat,“ uvedla Jeřábková.

Vydáno pod