Firmy se dohadují – a lidé marně čekají na rychlý internet

Tuchoměřice – Zatím marně čekají desítky lidí v Tuchoměřicích u Prahy na kvalitní připojení a televizní signál. Ačkoliv s tím počítali a mají u domu zavedené potřebné kabely, doplácejí na neschopnost zajišťujících firem dohodnout se. Společnost, která kabely instalovala, totiž váhala s jejich nahlášením poskytovateli připojení. Podmínky výkupu se ale mezitím změnily a obě strany se nemohou dohodnout na konečné částce za převzetí.

Meisnerovi jsou jednou z rodin, které se i nadále musí při práci s internetem obrnit trpělivostí. Do nového domu se přitom stěhovali s předpokladem rychlého připojení. S žádostí se u poskytovatele - firmy Telefónica – ale zprovoznění domáhali marně. „Bylo nám řečeno, že žádost byla zamítnuta z důvodu, že kabely tady prostě nejsou,“ popisuje Silvie Meisnerová. Ve skutečnosti kabely u domu má, ale zcela nefunkční.

Společnost Avalon, která v místě před šesti lety kabely rozvedla, je totiž dosud Telefónice nepředala. A ta si už nyní stanovuje odlišné podmínky. „Oni teď už za to nejsou ochotni zaplatit ty původní peníze, které za to slibovali,“ tvrdí jednatel Avalonu Ivan Macháček.

Marné čekání na rychlý internet (zdroj: ČT24)

Jednatel Avalonu počítal před lety s tím, že za své sítě dostane 147 tisíc. Práce se ale nepodařilo včas dotáhnout do konce a Telefónica dosud nemá v ruce všechny potřebné dokumenty. „Dneska za tu akci nabízí 20 tisíc, za to ani té obci nebudu moct zaplatit věcná břemena, která tam Telefónica vyžaduje,“ uvádí Macháček. Podle něj si celá investice vyžádá minimálně dalších 50 až 60 tisíc. Telefónica ale dál trvá na tom, že nechce svou současnou cenu měnit. Obyvatelé tvrdí, že pokud to bude nutné, jsou ochotni část nákladů vzít na sebe. Poté, co se o kauzu začala zajímat Česká televize, slíbily obě společnosti vstřícnější jednání.

  • idec 514403 » Marné čekání na rychlý internet