Oprava Moskevské skončila, výluka tramvají potrvá do čtvrtka

Praha – Skončila rekonstrukce Moskevské a části Francouzské ulice v pražských Vršovicích a Vinohradech. Ve čtvrtek také po zdejší trati opět začnou jezdit tramvaje. Oprava jejich trati i celé Moskevské ulice trvala půl roku. V příštím roce se bude na Moskevské opět pracovat, tentokrát ve spodní části mezi Žitomírskou a Čechovým náměstím.

Práce na Moskevské začaly v dubnu, od té doby byla tramvajová výluka a lidé, kteří cestovali z I. P. Pavlova do Vršovic, museli jezdit odklonem nebo přestupovat do náhradních autobusů. Docela novou podobu dostala během rekonstrukce tramvajová zastávka Ruská, která se přestěhovala právě do Moskevské ulice. Nově je v obou směrech bezbariérová a vybavená hmatným zařízením pro slabozraké. Mezi nově položené koleje potom nechal dopravní podnik vložit speciální mřížku, která by měla zlepšit mechanické vlastnosti asfaltové vrstvy a zvýšit životnost povrchu komunikace.

Opravy na Moskevské v Praze 10 ale nekončí. V březnu 2014 má začít výměna vodovodů a kanalizace ve spodní části ulice mezi Žitomírskou a Čechovým náměstím. Na jaře rovněž začnou opravy chodníků a vozovek na Heroldově náměstí směrem k Žitomírské. Celá stavba by měla být dokončena do letních prázdnin 2014.

Vydáno pod