Při stavbě klínovecké lanovky se převrátil bagr, řidiče vyprostila Horská služba

Jáchymov (Karlovarsko) – Těžké zranění utrpěl dělník při stavbě nové lanovky Jáchymov–Klínovec. V náročném terénu se převrátil bagr, který řídil. Muže vyprošťovali hasiči, sanitka ho potom převezla do nemocnice.

Bagr se převrátil a spadl do výkopu na klínoveckém úbočí krátce před polednem. Na místo nejprve přispěchali horští záchranáři, později také hasiči a zdravotníci. V kabině bagru byl řidič, který po nehodě utrpěl vážné zranění a zůstal zaklíněný uvnitř. „Záchranáři z Horské služby vyprostili řidiče bagru z kabiny a poskytli mu předlékařskou pomoc,“ popsal mluvčí hasičského sboru Martin Kasal.

Hasiči potom na svahu vytvořili místo pro přistání vrtulníku, který pro zraněného muže vyslala záchranná služba. Ten však na Klínovci nakonec nepřistál, jeho let překazilo špatné počasí na trase. „Zraněného muže tak převezla sanitka do karlovarské nemocnice,“ uvedl mluvčí Kasal.

Čtyřsedačková lanovka na Klínovec má nahradit historickou dráhu Transporta z roku 1965. Hotová by měla být na začátek lyžařské sezony. Stará jednosedačková dráha, která dnes již patří k nejstarším v Česku, potom zřejmě skončí ve šrotu.