Praha 10 nabídne nezaměstnaným nad 50 rekvalifikační kurzy

Praha – Městská část Praha 10 nabídne nezaměstnaným obyvatelům nad 50 let přeškolení na sociální pracovníky. Chce jim tak pomoci při hledání práce. Těm nejlepším pak radnice zajistí i praxi u poskytovatelů sociální péče. Kurzů by se mělo zúčastnit 75 lidí, a to ve třech dvouměsíčních cyklech - první z nich začne v prosinci.

„Smyslem celého projektu je podpora nezaměstnaných osob, které dovršily 50 let věku a nemohou sehnat zaměstnání,“ uvedl starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík. Zúčastnit se jej mohou lidé bez ohledu na dosažené vzdělání a délku předchozího zaměstnání. Jediným kritériem tak je pouze věk nad 50 let. V kurzech by se měli naučit pomoct lidem, kteří se sami o sebe nedokážou postarat. Pomáhat by jim měli třeba s přípravou jídla, s hygienou nebo nákupy.   

„Těm, kteří se aktivně a zodpovědně do projektu zapojí, zajistíme zdarma rekvalifikaci v oboru pracovník v sociálních službách a další odborná školení v sociální oblasti,“ dodal starosta. Nejlepším z nich pak městská část nabídne i tříměsíční placenou praxi.

Vydáno pod