Srážka vlaků při posunu zastavila dopravu na Prostějovsku, zůstane tak do rána

Prostějov – Srážka dvou nákladních souprav při posunu na prostějovském hlavním nádraží zastavila dopravu v celém regionu. Několik vagonů vykolejilo a poškodilo trakční vedení. Mimo provoz je kvůli havárii prostějovské nádraží a také přilehlé traťové úseky. Vlaky se na ně vrátí až ve čtvrtek ráno.

Nehoda se stala odpoledne, mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal popsal, že posunovaná nákladní souprava s lokomotivou narazila do jiné soupravy seřazené z několika nákladních vagonů a lokomotivy. Část vozidel při nehodě vykolejila. „Poškozeny byly dvě lokomotivy, jeden nákladní vůz, sloup trakčního vedení a zarážedlo,“ uvedl mluvčí Drápal.

Právě kvůli narušenému trakčnímu vedení se po nehodě zastavila železniční doprava na celém prostějovském nádraží i na okolních úsecích trati, která vede z Olomouce do Nezamyslic a dále do Brna. České dráhy odklonily své rychlíky Olomouc–Brno přes Přerov, za osobní vlaky zavedly náhradní autobusovou dopravu. Podle mluvčí drah Kateřiny Šubové jezdí autobusy mezi Bedihoští, Prostějovem a Vrbátky. Výluka skončí až ve čtvrtek ráno.