Metro v Ústí aneb Žert, který upozorňuje na problém města

Ústí nad Labem - Na oplocení staveniště nedaleko ústecké radnice se objevila cedule, která upozorňuje na vybudování metra v Ústí nad Labem. Podle autorů cedule šlo o reakci na absurdní chování města a investora, který má na místě stavět obchodní centrum a kanceláře. Už sedm let se ale nic neděje a ve městě zůstává jen rozkopaný prostor u centra.

Obří jáma v centru Ústí dělá ostudu už sedmý rok bez toho, že by se za ohradou něco změnilo. „Město a investor téhle stavby si dělá srandu z lidí, tak my jsme si udělali srandu z nich,“ říká autor poutačů Tomáš Petermann. „V Ústí nad Labem než reagovat vtipem a satirou už asi není možné,“ dodává k situaci ve městě Jan Kvapil z Občanského sdružení Stop tunelům.

Jáma vedle náměstí vadí i novému vedení města, na místě ale nechce nechat vyrůst budovu, jakou zamýšlí investor. „Jenom proto, aby tam nebyla jáma, tak tam nechat vystavět dvoupatrovou kůlnu, tak s tím já nemůžu souhlasit,“ uvedl Pavel Boček (nez.), náměstek primátora Ústí nad Labem. „Ten pozemek jsme koupili za účelem výstavby. Ne, nevzdáme se toho,“ uvedl Petr Novotný, zástupce investora.

Ústecká radnice tvrdí, že neustoupí. Chce, aby investor vyhlásil na novou budovu architektonickou soutěž. Město má podle radních právo do projektu mluvit už proto, že zaplatilo archeologický průzkum pod staveništěm, přičemž vykopávky stály pětatřicet milionů korun.

Zpráva o stavbě metra v Ústí nad Labem je jen recese (zdroj: ČT24)