Výstaviště patří módě: Začaly veletrhy Styl a Kabo

Brno - Móda a její doplňky zaplavily brněnské výstaviště, kde v neděli začal 43. ročník veletrhů Styl a Kabo. Oproti loňskému únoru zavítalo do moravské metropole o padesát módních značek více. Po částečném útlumu se tak opět začíná módnímu průmyslu dařit. Veletrhy potrvají až do úterý a návštěvníci se mohou těšit na módní tipy a trendy od 230 vystavovatelů.

Asi třetina vystavovatelů přijela ze zahraničí, především z Polska, Německa a Slovenska. Právě Poláci mají letos v rámci veletrhů i největší expozici, o kterou se postarala módní společnost z Lodže. Na veletrhu se představí výrobci módy, obuvi a dalších kožedělných výrobků ze 17 zemí světa, naznačí přitom trendy už pro sezonu podzim a zima 2014.

Návštěvníci zde najdou dámskou, pánskou a dětskou konfekci, prádlo, doplňky, bižuterii nebo textilní látky. Po úspěšné premiéře z loňského léta se na veletrzích znovu otevře zóna alternativní nezávislé módy a šperků pod názvem Fresh Fashion. 

Módní přehlídky

V pavilonu P se návštěvníci mohou pravidelně těšit i na módní přehlídky podle následujícího harmonogramu:

  • 10:00 - LINGERIE Show
  • 11:00 - STYL Show
  • 13:00 - LINGERIE Show
  • 15:00 - STYL Show

STYL SHOW – módní přehlídky kolekcí dámské a pánské módy zahrnují módní značky: DDP PARIS, DROMEDAR, EMOI, E-BOUND, GEISHA, MODĚVA, PAUSE CAFE, SANU BABU, TONAK.

LINGERIE SHOW - módní přehlídka kolekcí spodního prádla, nočního prádla a punčochového zboží představí značky: ANNES, FELINA, LISCA, PLEAS, SASSA, SCHIESSER

Vstup Barbory Lukšové z brněnského výstaviště (zdroj: ČT24)

„Situace se lepší jak v módním průmyslu, tedy ve výrobě oblečení, bot a módních doplňků, tak ve výstavnictví módy,“ naznačila svou spokojenost ředitelka módních veletrhů Styl a Kabo Gabriela Vargová.

Pozornost letos získal i takový módní doplněk, jakým je deštník. Na brněnském výstavišti se předvede aktuální kolekce britských deštníků, které nosí královská rodina, nebo odolné deštníky testované ve stokilometrovém větru, v rámci zkušebního tunelu německého BMW.

Na brněnských veletrzích se prezentoval i americký patent na tkaničky, které není potřeba
rozvazovat či zavazovat. V tuzemských internetových obchodech je tento trend dostupný posledního půl roku. „Tkaničky lze vybírat například podle barvy oblečení nebo podle toho, jakému sportovnímu klubu kdo fandí,“ naznačila jednatelka společnosti, jež do ČR tkaničky dováží, Anna Sokolovová. Na každém konci je tkanička opatřena drobným háčkem, který se zaklesne do dírky pro šněrování.

Tkaničky, které se nezavazují
Zdroj: ČT24/BVV

Trendy pro sezónu jaro/léto 2014

  • Letošní jaro a léto bude co do barev přát klasické bílé i černobílé kombinaci. Pro oživení se v létě vrátí modrá barva ve všech svých odstínech.
  • Nadčasovou záležitostí jsou květinové vzory na šatech i sukních.
  • Bundy a saka se budou nosit bez límce a košile s podlouhlým výstřihem do tvaru písmene V.
  • Přestože country stylu tuto sezónu odzvonilo, denim se z módy ještě zcela nevytratí. Stále se budou nosit riflové košile, šaty nebo bundy.
  • Do módy se vrátí pohodlné "marlenehose" čili široké a volné kalhoty s vyšším pasem.
  • Inspiraci budou návrháři čerpat z australské módy. Stylisté a módní guru od protinožců se totiž dokáží správně obléknout, aniž by je přílišná sladěnost a sledování trendů svazovalo.