V kauze příbramské teplárny prý někdo zfalšoval starostův podpis

Příbram - Policie vyšetřuje údajné zfalšování starostova podpisu ve vleklé kauze příbramské teplárny. Soud obdržel dopis tvářící se jako oficiální sdělení radnice, podle nějž už Příbram nebude ve sporu pokračovat a zbavuje svou advokátní kancelář zastupování. Tím by ale město přišlo o majetek v hodnotě asi dvacet milionů korun. Starosta Pavel Pikrt (ČSSD) označil podpis za podvrh a podal trestní oznámení.

Podpis příbramského starosty někdo zfalšoval (zdroj: ČT24)

„Napsali jsme okamžitě vyjádření, že tento dopis je falzifikát, a podali jsme trestní oznámení. Spor dál pokračuje,“ uvedl Pikrt. Podpis prý není jeho a je přes něj schválně umístěno razítko, aby to nebylo tak patrné. Sdělení nemá číslo jednací a je na něm umístěn znak města na jiném místě, než bývá obvyklé. „Očekávám, že budu pozván k nějakému výslechu, možná půjdu i ke grafologovi,“ poznamenal starosta.

Za činem by podle Pikrta mohl stát někdo, kdo má zájem o odkoupení teplárny. „Kdyby to na základě tohoto dopisu zastavili, tak by byl možná velký problém celý spor znovu rozhýbat,“ míní Pikrt.

Radnice se soudí se společností Příbramská teplárenská, která je od 90. let v konkurzu. Město podle Pikrta už vysoudilo budovy a nyní se spor vede o výměníkové stanice, potrubí a další zařízení, která podle něj nikdy nebyla právoplatně vložena do teplárny.

Současný stav je podle starosty pro obyvatele města paradoxně příznivý, protože se díky němu v Příbrami daří držet nízkou cenu tepla. Když bude spor ukončen a teplárnu někdo koupí, cena podle Pikrta pravděpodobně poroste.