Policie dopadla lupiče z pražské Koněvovy ulice

Praha - Kriminalisté z Prahy zadrželi trojici mužů, kteří podle policie počátkem loňského února poblíž pražské Koněvovy ulice ukradli ze zaparkované dodávky bezpečnostní agentury téměř 18,5 milionu korun. Jeden z nich tehdy v agentuře pracoval. Policie je dopadla, protože náhle zbohatli. Na webu pražské policie to dnes uvedl mluvčí Tomáš Hulan.

Zaměstnanec bezpečnostní agentury se podle policie dohodl se svými komplici, že dodávku odstaví na domluveném místě za poštovním úřadem. Zbylí dva muži rozlomili zámek dveří a odcizili hotovost. Policie muže ve věku 34, 43 a 53 let obvinila z krádeže a poškození cizí věci, hrozí jim až deset let vězení. Soud je poslal do vazby.

Na místě krádeže se podařilo zajistit minimum upotřebitelných stop, chyběli i svědci nebo záběry z městského kamerového systému. I tak kriminalisté podle Hulana trojici po několika měsících začali podezřívat, neměli ale dostatek důkazů. „Nakonec proti pachatelům svědčila, krom jiného, především jejich vlastní chamtivost,“ doplnil mluvčí. Muži splatili dluhy, přestěhovali se do nemovitostí s vysokým nájmem a koupili si luxusní auta.

Muže podezřelé z krádeže zatkla pražská zásahová jednotka, protože se předpokládalo, že některý z nich může být ozbrojen. „A to se nakonec i potvrdilo, když u jednoho ze zadržovaných policisté zajistili nelegálně drženou pistoli ráže devět milimetrů s vypilovaným číslem,“ popsal Hulan.